Održana promocija knjige “Uloga masovnih medija u afirmaciji ljudskih prava u Bosni i Hercegovini”

Dana 17.4. 2018 u 18 sati u hotelu Tuzla predstavljena je knjiga “Uloga masovnih medija u afirmaciji ljudskih prava u Bosni i Hercegovini” autorice dr.sc. Mirjane Marinković-Lepić. O knjizi su govorili recenzenti prof.dr. Jelenka Vočkić-Avdagić i prof.dr. Emina Kečo-Isaković. Također, prisutnim se obratila i autorica knjige koja se zahvalila saradnicima na izdavanju knjige i prisutnim posjetiocima na promociji. U ime izdavača prisutnima se obratio mr.sc. Omer Zulić, direktor Arhiva TK.

Izbor fotografija sa promocije pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Učešće predstavnika Arhiva TK na stručnom savjetovanju u Sloveniji

U periodu od 11. do 13. aprila 2018. godine, u organizaciji Pokrajinskog arhiva Maribor, održano je savjetovanje “Tehnični in vsebinski problemi klasičnega in elektronskega arhiviranja” u Radencima (Republika Slovenija). Izlaganja na navedenom skupu ispred Arhiva TK imali su direktor Arhiva, mr. sc. Omer Zulić, te arhivista Adnan Tinjić. Trodnevno savjetovanje bavilo se temama rada sa korisnicima u arhivima, odnosno pristupu arhivskoj građi, digitalizacijom i informatizacijom u arhivskim ustanovama i drugim aktuelnim pitanjima arhivske teorije i prakse. U radu savjetovanja učestvovali su i predstavnici drugih arhiva naše zemlje (Arhiv BiH, Historijski arhiv Sarajevo, Arhiv RS, Arhiv Travnik i dr.). Arhivističko udruženje BiH predstavljala je predsjednica udruženja, Spomenka Pelić.

Izbor fotografija možete pogledati ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

Najava promocije knjige “Uloga masovnih medija u afirmaciji ljudskih prava u BiH”

Dana 17.4.2018. godine sa početkom u 18 sati, u Kongresnoj sali Hotela Tuzla održati će se promocija knjige “Uloga masovnih medija u afirmaciji ljudskih prava u BiH”. Izdavači ove publikacije su Arhiv TK i DAZ TK, a o istoj će uz autoricu, govoriti i promotori: prof. dr. Jelenka Voćkić-Avdagić i prof. dr. Emina Kečo-Isaković.

 

Promocija publikacije “Primjeri suživljenja” u Srebrenici

Dana 6.4.2018. godine u prostorijama motela “Alić” u Srebrenici održana je promocija jednog od izdanja Arhiva TK i DAZ TK, publikacije “Primjeri suživljenja”, autora dr. sc. Senaida Hadžića. O knjizi su, pored autora, govorili i promotori: dr. sc. Midhat Spahić, prof. dr. Adnan Velagić i mr. sc. Omer Zulić. Moderator promocije bila je studentica četvrte godine Odsjeka za historiju, Edna Čavalić. Promocija je organizovana u sklopu posjete Srebrenici studenata Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Izbor fotografija pogledajte ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čestitka povodom Vaskrsa

Svim kolegama i saradnicima pravoslavne vjeroispovjesti upućujemo iskrene čestitke u povodu predstojećeg Vaskrsa.

Kolektiv Arhiva Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika TK

 

 

 

 

 

 

Posjeta ministrice Vojinović Arhivu TK

U sklopu posjeta ustanovama kulture na području Tuzlanskog kantona, ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona Slavena Vojinović i sekretar ministarstva Edin Nišić posjetili su danas Arhiv Tuzlanskog kantona. Tom prilikom ministrica se upoznala sa radom i aktivnostima Arhiva Tuzlanskog kantona, obišla depoe i službe Arhiva, te pogledala postavke izložbi postavljene u galeriji i prostorijama Arhiva.

Fotografije sa posjete možete pogledati ovdje.

Strana 1 od 3412345...102030...Zadnja »

Facebook

Nazad na vrh