Održan okrugli sto “Arhivi i mediji u funkciji zaštite i afirmacije pokretnog kulturnog naslijeđa”

Danas, 15.12.2016. godine, sa početkom u 10 sati u Kongresnoj sali Hotela “Tuzla” upriličen je okrugli sto “Arhivi i mediji u funkciji zaštite i afirmacije pokretnog kulturnog naslijeđa”.

Organizatori okruglog stola su Arhiv Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika TK, a isti je održan kao dio obilježavanja Dana arhiva i arhivske službe Bosne i Hercegovine (12. 12. 2016. godine). Skup su pozdravili dr. sc. Izet Šabotić, Predsjednik Arhivističkog udruženja Bosne i Hercegovine i Saša Klepić, direktor Arhiva BiH.

Osim mnogobrojnih saradnika i prijatelja arhiva, te kolega arhivista iz Sarajeva i Travnika, učenika Gimnazije “Meša Selimović” Tuzla (historijska sekcija) i studenata Filozofskog fakulteta, okruglom stolu prisustvovali su i predsjednik Arhivističkog udruženja Srbije Miroslav Dučić, te direktor Istorijskog arhiva Užice Željko Marković.

Izlagači su se u svojim radovima osvrnuli na odnos arhiva i medija i potrebe jačanja međusobne saradnje na zaštiti i promociji kulturnog naslijeđa kojeg arhivi čuvaju. Prezentirane radove i njihove izlagače možete pogledati u programu ispod, a fotografije sa okruglog stola pogledajte ovdje.