Postavka izložbe Arhiva TK o školstvu u Kalesiji

U okviru manifestacije “Dani Povelje 2018”, JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, u saradnji sa Arhivom Tuzlanskog kantona i Društvom arhivskih zaposlenika TK, dana 6. septembra 2018. godine, sa početkom u 14.00 sati otvorena je izložba Arhiva Tuzlanskog kantona pod nazivom “Školstvo u tuzlanskom kraju od osmanskog do socijalističkog perioda”.

Na izložbi su prisustvovali učenici osnovne i srednje škole u Kalesiji. Ispred JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija obratio se direktor Fahrudin Sinanović. O izložbi ispred Arhiva TK i DAZ TK govorio je direktor Arhiva TK, mr. sc. Omer Zulić, kao i jedan od autora Selma Isić.

Prije nego je izložba otvorena, prisutnima na izložbi se obratio i Sejfulah Imamović, koji pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo što je postavljena izložba. U svom obraćanju posebno je izrazio zahvalnost kolektivu Arhiva Tuzlanskog kantona i Društvu arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona, koji su mu u proteklim godinama izlazili u susret i pomagali u ostvarenju svojih zacrtanih ciljeva, a to je izdavanje njegovih publikacija. Istakao je da je Arhiv TK i DAZ TK hvale vrijedan kolektiv koji nastoji pomoći svima koji se im obrate, s tim u vezi je Sejfulah Imamović u ime te dugogodišnje saradnje uručio direktoru Arhiva TK mr. sc. Omeru Zuliću poklon, umjetničku sliku.

Na samom kraju prisutnima se obratio i Fahrudin Hamzić, direktor Osnovne škole u Kalesiji, koji je izložbu “Školstvo u tuzlanskom kraju od osmanskog do socijalističkog perioda” zvanično otvorio.

Fotografije sa otvaranja postavke pogledajte ovdje.