Obilježavanje 60-godišnjice uspješnog rada Arhiva TK

Povodom obilježavanja 60-godišnjice uspješnog rada Arhiva Tuzlanskog kantona Tuzla, prvog jula 2014. godine, sa početkom u 13 sati, u galerijskom prostoru Arhiva, upriličeno je niz prigodnih kulturnih sadržaja kojima je obilježen ovaj značajan jubilej. Obilježavanje je započelo muzičkom numerom Julija Sagrerasa, koju je svirala Nađa Pezo, učenica trećeg razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli, u klasi profesora Nedima Tinjića. Prilikom obilježavanja prigodan govor je održala Selma Isić, prof., v. d. direktora Arhiva, koja je prisutne podsjetila na trnovit, ali uspješan put izrastanja ove značajne i respektabilne ustanove kulture, u proteklih 60 godina. U okviru obilježavanja upriličeno je svečano otvaranje izložbe pod nazivom „Prvi svjetski rat u dokumentima i fotografijama Arhiva Tuzlanskog kantona“. 

Prisutnima se prigodnim govorom obratio i načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, a o izložbi je govorio koautor izložbe mr. sc. Omer Zulić. Izložbu je svečano otvorio Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirsad Kunić, koji je kolektivu Arhiva Tuzlanskog kantona čestitao godišnjicu.
Nakon razgledanja izložbe, uslijedila je promocija publikacije „Gračanički glasnik br. 37“. Promotori su bili Dr. Izet Šabotić, vanr. prof, dr. sc. Omer Hamzić, doc i Edin Šaković, prof.