Izložba novinskih članaka o referendumu za nezavisnost BiH

U Arhivu TK će 26.2.2020. godine (petak) biti obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje će biti upriličeno postavkom izložbe „Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine u bosanskohercegovačkoj štampi. Navedenog dana svi posjetioci će imati priliku pogledati i video zapise o toku i provođenju referenduma, koji je ustupljen Arhivu TK, od strane BHT1, u svrhu obilježavanja značajnih datuma Bosne i Hercegovine. Izložba će biti postavljena do 12.3.2021. godine.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, neće biti javnog okupljanja i otvaranja izložbe, ali će svi zainteresovani građani istu moći posjetiti i razgledati svakim radnim danom od 8-16 sati. Također, izložba je u digitalnoj formi dostupna na web stranici Arhiva TK, odnosno klikom OVDJE.

U periodu postavke izložbe pozivamo nastavnike i učenike da kroz organizovane posjete Arhivu, u manjim grupama (uz poštivanje svih propisanih mjera) dođu i razgledaju izložbu, kao i video zapise o referendumu. Prilikom razgledanja na raspolaganju će im biti arhivisti Arhiva TK.