Održano 27. Međunarodno savjetovanje “Arhivska praksa 2014.”

U organizaciji Arhiva TK, koji ove godine obilježava 60. godišnjicu uspješnog rada, i Društva arhivskih zaposlenika TK u Tuzli, 25. i 26. septembra održano je 27. Međunarodno savjetovanje “Arhivska praksa 2014”. Radi se o tradicionalnom i jedinstvenom skupu u regionu koji okuplja stručnjake koji rade u arhivima, kao i sve one koji imaju dodira sa arhivskom građom u registraturama. Arhivska praksa je nezamjenjiva, itekako je značajna za arhivsku djelatnost kako u kantonu i Bosni i Hercegovini, ali i mnogo šire. Ovakvi skupovi su dobra prilika da se razmijene iskustva, da se steknu nova znanja i da se napravi poređenje gdje smo mi, a gdje su ostali, kada je u pitanju arhivska praksa.

ap14

Izlaganja je pratila i prezentacija najsavremenije arhivske i informatičke opreme više referentnih kompanija iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
U sklopu svečanog otvaranja manifestacije upriličena je i promocija časopisa Arhivska praksa br.17, koji po tradiciji prati ovaj značajan stručni i naučni skup, a u kojem su publikovani radovi koje će prisutni imati priliku čuti u dva dana Savjetovanja.