Obilježavanje Dana nezavisnosti

Dana 28.2.2018. godine, sa početkom u 11 sati, Arhiv TK i Društvo arhivskih zaposlenika TK upriličili su obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Program obilježavanja ovog, za BiH značajnog datuma, održan je u saradnji sa Osnovnom Muzičkom školom Tuzla, Gimnazijom “Meša Selimović” Tuzla i Behram-begovom medresom, u prostorijama Arhiva Tuzlanskog kantona (ul. Franje Ledera 1).
Učenici Gimnazije prisutnima su održali prigodan historijski čas o referendumu za nezavisnost, a isti je upotpunjen recitalima učenica Behram-begove medrese iz Tuzle.

 

Istoga dana u 12:45 sati u Amfiteatru 2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Arhiv TK, sa drugim suorganizatorima, organizirao je otvaranje izložbe “Obnova i priznanje nezavisnosti BiH na temeljima milenijskog kontinuiteta”. Izložbu je otvorio direktor Arhiva TK, mr. sc. Omer Zulić.
Odmah po otvaranju izložbe upriličena je tribina sa temom “Referendum za nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine – 26 godina poslije”, na kojoj su studenti prvog i trećeg ciklusa Odsjeka historije Filozofskog fakulteta u Tuzli učestvovali sa prigodnim izlaganjima.
Fotografije sa tribine pogledajte ovdje, a sa obilježavanja Dana nezavisnosti u Arhivu na slijedećem linku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook

Nazad na vrh