Obilježavanje 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Javna ustanova Arhiv Tuzlanskog kantona učestvuje u nekoliko manifestacija i prigodnih programa kojim se obilježava ovogodišnji 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine:

Dana 28.2.2023. godine u 11:15 sati (u prostorijama BKC “Alija Izetbegović” Kalesija bit će upriličeno otvaranje izložbe Arhiva TK “Grbovi i karte BiH o kontinuitetu bosanskohercegovačke državnosti i opstojnosti”.

Istoga dana, BZK “Preporod” Gradačac organizira postavku izložbe “Nacionalni spomenici sa prostora Tuzlanskog kantona”, a na izložbi govore mr. sc. Omer Zulić, direktor Arhiva TK i Mensur Smajlović, direktor Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK.

Dana 1.3.2023. godine (srijeda) u 11:30 h, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla, bit će upriličeno i otvaranje izložbe Arhiva TK pod nazivom “Referendum o nezavisnosti BiH 1992. godine u domaćoj i regionalnoj štampi”, a u okviru zajedničkog programa obilježavanja 1, marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine čiji je organizator Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.